Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

четвъртък, 26 април 2012 г.

Ципура с лук на фурна





Отдавна не съм получавала такова удоволствие от храна, каквото получих от тази ципура с много лук и още нещо. 
Предлагам ви да опитате тази рецепта, било то и с друга риба, но всичко останало нека да е същото. За целта избрахме 2 големи риби, за да нямат ситни кости, на щанда за риба помолихме да ни почистят и се прибрахме вкъщи. Мислих да ги сложа в пароварката и към рибата да направя едно сосче с люти чушки, ама докато стигна до фурната :) вече вадих от хладилника 2 глави лук и 1 цяла гоооооляма глава чесън. Нарязах на ситно 2 глави лук, и цяла глава чесън, към тях добавих 3 ч.л. горчица, сол и сока на 1 лимон. Всичко смесих, намазах рибата от двете страни и отвътре. Така намазана оставих рибата да престои за около 30 минути. След това в тавичка за печене сложих лист хартия за печене и подредих рибата, като й напълних коремчето със сместа с лук и чесън и отгоре я покрих със същата смес. Сложих рибата в загряла на 200 градуса фурна за 30 минути. 
Аромата, който се носеше из целия апартамент беше божествен. 
Извадих рибата и я сервирах със салата с домати и краставици.
Вкуса беше превъзходен, отдавна не съм яла нещо толкова вкусно и нежно. Да не ви говоря за това, че лука отгоре се беше карамелизирал и това допълнително усили вкуса на рибата.
Приятен апетит и нека готвенето ни носи само радост и удоволствие!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар