Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 28 февруари 2012 г.

Как да мариновам джинджифил за суши

За пореден път се убеждавам, че не трябва да ходя сама да пазарувам, защото се забравям и пазарувам все едно за цял ресторант :) трябваше ми едно парченце корен джинджифил, ама се прибрах в нас с половин торба. Правих салата, пих чай на поразия, гаден, лют, ама нали е полезен и да не се изхвърля. Почнах да мисля какво да го правя, потърсих помощ от Главния Дегустатор и той каза - А дали не може да се направи маринован джинджифил? От този момента усмивката се върна на лицето ми и отидох на гости при чичо Гугъл да търся рецепта. Намерих огромно количество идеи и рецепти. Реших да правя маринован джинджифил, нищо че половината продукти липсваха :) И така...сега да ви представя моята рецепта, стана страхотно, нежно и вкусно. Когато за пръв път опитах маринован джинджифил от магазина, не ми хареса, а този е прекрасен!!!


Джинджифил около 200 гр., оризов оцет - 50 мл., вода - 100 мл., мартини бианко - 50 мл., водка - 25 мл., захар - 1 с.л., сол - 1 с.л., едно пакетче чай Каркаде ( не е задължително, използвах го за да даде розовия цвят)В оригиналната рецепта правят с вино розе, но аз нямах вино, нито бяло, нито розе, а с червено вино се притесних, че ждинджифила ще предобие лилаво-син цвят, затова използвах мартини и каркаде.
Обелих джинджифила и го нарязах на лентички с белачката за картофи.
В малка касеролка сипах водата, оцета, мартинито, водката. Като се стоплиха малко сложих солта , захарта и пакетчето каркаде. Разбърках всичко и като завря сложих джинджифила за една минутка.
Взех сух буркан, пресипах всичко в буркана. Пакетчето каркаде, също го сложих отгоре в буркана. Важно е джинджифила да е покрит с маринатата. Затворих буркана, затрупах го с одеяло и го оставих за 2 дни. След 2 дни го прибрах в хладилника и зачаках да минат 7 дни, джинджифила да е готов за консумация. А тези 7 дни минаха в мисли с какво ще се яде този джинджифил :) Спряхме се на суши и суши-торта. Ще я публикувам малко по-късно.
Гответе, експериментирайте, обичайте и бъдете обичани мили мои!!! 

4 коментара:

  1. Какви чудеса твориш пак, Руми!!! Ще пуснеш ли рецептата? Не съм използвала маринован джинджифил. Пожелавам ти прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Хиляди благодарности! Очаквам продължението и приложението!:)

    ОтговорИзтриване
  3. А каква е оригиналната рецепта?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа честно....сега няма как да се сетя, ама така става наистина вкусно и не толкова кисело и люто както го опитах купен от магазина. Обаче ти обещавам да потърся в записките си оригиналната рецепта и ще я публикувам. Приятна вечер и малко търпение докато търся :))))

      Изтриване