Ето че намерих свободно време за да напиша рецептата за тази прекрасна рибка на фурна.
Досега подминавахме амура, но често го заглеждахме. След серия ястия със сьомга, най-накрая решихме да го опитаме този амур, че много го хвалят напоследък.
Досега подминавахме амура, но често го заглеждахме. След серия ястия със сьомга, най-накрая решихме да го опитаме този амур, че много го хвалят напоследък.
Купихме парче филе без кожа. Вкъщи отделих парче за шишчетата и другото, по дебелото парче го мариновах със подправка на Котани за риба, зехтин, лимонов сол, сол. Нарязах парчето на филийки и ги подредих върху парче фолио - кръгче лимон, варено червено цвекло, парче амур и така докрай. Отгоре сложих парченца орехи пекан. Остана едно дълго и леко безформено парче парченце, което с малко фантазия го направих на розичка, отгоре сложих лимон и няколко стафиди.Затворих фолиото и сложих да се пече във фурната на 200 градуса за 30 минути. Ароматите бяха великолепни, за малко да съгреша ама направих огромна зелена салата с домати, краставици, авокадо, репички, много ядки, както и традиционния вече кус кус и всичко беше наред.
С чаша бяло вино вечерята стана празнична !
С чаша бяло вино вечерята стана празнична !
Главния дегустатор беше във възторг, орехите му харесаха, че били с прекрасен вкус-като леко пушени, рибата била мека и нежна, цвеклото било с аромат на риба, лимона бил дал сока си на рибата, единствено помоли да напиша, че във филето на амура, за разлика от сьомгата има кости и да внимавате докато се наслаждавате на това прекрасно ястие.
Приятно готвене и нали помните - Гответе с любов, тогава всичко е вкусно !!!
Приятно готвене и нали помните - Гответе с любов, тогава всичко е вкусно !!!
Е, бива ли такива снимки,Руми! Ама то това вече е прекалено! Поне рецептичка пусни да си хапнем и ние:)! Страхотно изглежда тази рибка, а гледам какви ядки я придружават! Комплименти, отново!
ОтговорИзтриванеCandy със закъснение давам рецептата, надявам се да я харесаш! Приятни почивни дни и прегръдки :)
ИзтриванеЗдрасти Руми,
ОтговорИзтриванеможеш ли да ми кажеш какво съдържа тази подправка Котани ?