Малко странна снимка, но на мен ми харесва, има нещо вълшебно и мистично в тази снимка, а всъщност просто пара от сладкото :) което само да си изключа фотоапарата и ще затворя в буркани, събрани от цяла София :)
Това сладко може да стане фаворит на всяка трапеза, било то за десерт - палачинки, чизкейк, торти, кремчета, към печени меса или за допълнение към кашкавалената чиния на масата. Само да знаете колко са вкусни френските сиренца потопени в това сладко....ммммммням Обожавам го!!!!!
3 кг. боровинки, 2 кг. захар. Измих боровинките, прецедих ги и ги засипах със захар. Оставих ги за няколко часа да пуснат сока си и ги сложих да се варят. Задължителното условие за вкусно и красиво сладко- навреме да се отпени и постоянно …да се отпенва. Повтаря се още 2 пъти и се затваря сладкото в сухи, затоплени буркани. Бурканите се поставят с капачките надолу и се затрупват с одеяо. Оставят се бурканите за 2 дни да изстинат. Това е едно от най-великите сладка на света- задължително си направете, обожавам го, надявам се и вие :)
Руми, обожавам боровинки, мога да си представя, колко е уханно сладкото ти.:-)))
ОтговорИзтриванеКогато имаш време, намини през блогчето ми, там те очаква награда.:-))
Хубава петъчна вечер и прекрасни почивни дни!
Благодаря много за хубавите думи и наградата, трогна ме до сълзи. Радвам се, че намери нещо вкусно и любимо тук при мен :)
ОтговорИзтриванеСъс сигурнос е хубаво сладкото от боровинки-не съм правила до сега,но ако има на пазара ще си купя.Ще пробвам с одеяло,защо когато ги затварям сладката горещи и обръщам,след време хваща мухъл отгоре и затова за по-сигурно ги стерилизилам.
ОтговорИзтриванеЛека вечер!
Сигурно има още боровинки, но са по-скъпи. Така правя сладкото както съм написала, но го съхранявам на хладно. Хладилника е най-сигурно. Или мазе. Мухлясва заради конденса който се появява от горещото сладко. За това сладко съм сигурна, правя го всяка година, досега не съм имала проблем.
ОтговорИзтриванеИ аз мисля да си направя сладкото. Слагате ли лимонтозу? Аз искам максимално да е изчистено от "примеси" и мисля да го пропусна, четох, че доста хора не слагат.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Никога не слагам лимонтозу никъде, използвам само сок от лимон и захар.В сладкото от боровинки не слагам и лимонов сок.От години го правя само с плодове и захар. Досега не съм имала проблем, винаги всичко е било супер.Задължително направи, единствено се чудя откъде ще вземеш боровинки по това време :) Приятен ден и успех в боровинковаренето :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, точно това исках да знам.
ОтговорИзтриванеДа, малко се забавих, вече боровинки няма ;(
Да, боровинки няма, но ако знаеш какви вкусни круши има по пазарите, а и дюлите след няколко седмици ще заемат достойното си място по витрините на зеленчуково-плодовите магазини :)Затова смело напред, а боровинките за догодина ги остави!
ОтговорИзтриванеМного красив цвят! Звучи достатъчно лесно, за да ме изкуши да пробвам рецептата, но имам въпросче - процедурата с одеалото си е процес на темпериране и ако може да споделите какво одеало ползвате - по-плътно, памучно или поларено? Благодаря ви за отделеното време.
ОтговорИзтриванеБлагодаря и много се радвам, че моето сладко от боровинки Ви направи впечатление :) Одеялото, което ползвам е по-плътно и дебело, за да може по дълго време да се задържи топлината.
ИзтриванеОпитайте го и задължително споделете дали Ви хареса резултата.
Приятен ден и приятно сладкоборовинковарене :)
Руми, ти си много сладка може би повече от твоите сладка!
ОтговорИзтриванеЛюсинка :) Мерси много за хубавите думи, но специално със сладкото от боровинки ще е сложно да се конкурирам!!! Първо изчезва сред многото буркани и бурканчета вкъщи :)
ИзтриванеСезона на сладкото от боровинки е в разгара си, хайде на боровинките !!!
Става страхотно,вече 2 година го правя по тази рецепта и няма грешка.Днес си купих боровинки и вече съм ги поръсила със захарта...Довечера ще го сваря и после ще ви почерпя!!!
ОтговорИзтриванеАнгелче, благодаря ти много че споделяш с мен:)
ИзтриванеУспех и много хубави и успешни сладка !!!
Прочетох рецептата за сладкото,защото до сега не съм правила от боровинки.На края не се ли слага лимонена киселина-така слагам на друг вид сладка!
ОтговорИзтриванеИзвинявай за закъснелия отговор. Никога не използвам лимонена кисилина. За сладкото от боровинки използвам боровинки и захар. Досега не съм имала проблеми и става уникално. Опитай и ще видиш.
ИзтриванеЗдравейте!Интересува ме 2 дни ли трябва да стоят под одеялото???
ОтговорИзтриванеНе е задължително. Стига да са студени бурканите. Става супер вкусно сладкото.
ОтговорИзтриванеПравила съм много сладка, но точно от боровинки не.Само това не ми е ясно какво означава,повтаря се 2 пъти и се затваря в буркани.
ОтговорИзтриване