УНИКАЛНА рецепта !!! Умря циганката която ме хвалеше затова сама се хваля, ама тази рецепта е фаворит в нашата кухня за Май :) Направена е по моя идея и затова съм много горда от себе си :)
По принцип планирах да направя лаврак на фурна и да сервирам отстрани със салата- моркови, майонеза и чесън, но докато мих рибата реших да напълня рибата със салата от моркови - настъргах на едрото ренде 4 големи пресни моркова, добавих една връзка кориандър, 5 скилидки пресован чесън, сол, 3 лъжици от домашната майонеза която правя сама и съм много доволна, нищо общо с купената http://rumicka.blogspot.com/2012/05/blog-post_6287.html разбърках и салатата е готова. Взех рибата и напълних й коремчето със салатата. Подредих рибата в тавичка и я намазах със следния сос - 6 скилидки чесън пресовах, добавих сок от 1 лимон, 4 с.л. зехтин, сол и черен пипер. Намазах добре рибата и я сложих във фурната на 200 градуса за 30 минути. Накрая изключих фурната и оставих рибата вътре за още 10-15 минути да си почине малко, а през това време направих салата от зеле, моркови, чушки, домати, краставички, репички и много зелени подправки.
Успях да снимам накрая само снимката с рибката без салатата, тъй като ми падна батерията и нямаше време :)
Беше много вкусно, опитайте и вие, ще ви хареса!
Приятен апетит мили мои :)
Майонезата след термична обработка не е ли опасна.
ОтговорИзтриванеDosega ne sym imala problemi, a i ne znaq za takiva. Ako ste chuvali neshto, spodelete molq, zashtoto chesto pravq tazi riba i ne mi se iska da ima problemi s blizkite mi hora! Blagodarq Vi Pepa :)
ОтговорИзтриване