Обикновено правя кус куса по този начин, когато е за гарнитура.
В голяма кутия с капак сипвам 2 чаши кус кус, към сухия кус кус сипвам около 2-3 с.л. зехтин или олио и малко сол. Всичко както е сухо го разбърквам, ама така че всички "трохички" кус кус да са покрити с олио. После сипвам на 2 чаши кус кус - 2 чаши гореща вода и разбърквам. Затварям кутията с капака и покривам кутията с дрехи или одеяло.Оставям така за 5-7 минути. След това време кус куса вече е готов и можете да го използвате като гарнитура към риба със зеленчуци, пиле със зеленчуци или като основа за салата "Табуле". Идеи един милион, само си трябва време и желание за действие :)
Който има идеи, смело може да сподели :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар