Доматите, чушките, тиквичките и патладжаните можем да пълним с най-различни плънки, като почнеш с ориз, зеленчуци и сметана, месо, риба, сирене или кашкавал с копър и магданоз, кус кус и други плънки. Отдавна мечтая да направя тези домати, ама все забравях или още нещо. Но този път след като видях клонката с 5 бройки прекрасни стегнати домати с леко летен аромат, веднага реших - ще правя домати с кус кус.
За рецептата взех готов кус кус - рецептата ТУК http://rumicka.blogspot.com/2012/05/blog-post_7243.html, домати, орехи пекан и кедрови ядки. Орехите пекан нарязах на малки парченца, горе долу с големината на кедровите ядки, сипах ги в кус куса, добавих 1 с.л. зехтин и разбърках всичко.
Подготвих доматите : отрязах "шапката" на домата, с малка лъжица издълбах домата. После напълних домата с кус куса с орехите. Сложих "шапката" на домата и подредих доматите върху фолио в тава за печене. Сложих доматите във фурната за 20 минути на 200 градуса.
Преди да сервирам полях доматите с малко зехтин. Получи се много вкусно.
Преди да сервирам полях доматите с малко зехтин. Получи се много вкусно.
Приятен апетит мили мои!
Прекрасно е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
Изтриване