Няма нищо сложно в тази рецепта, иска се само търпение да се изчакат крилцата и да не се сбиете докато ядете :) майтапя се разбира се, но са много вкусни.
За начало се прави марината- 2 с.л. мед, 4-5 с.л. кетчуп, 2-3 с.л. олио, гранулиран чесън, сол и череп пипер на вкус.
Измитите крилца се намазват с маринатата и се оставят да се мариноват за няколко часа. Моите стояха цяла нощ в хладилника. И ги готвих чак на другия ден следобяд. Подредих ги в тава за печене и ги сложих на 200 градуса във фурната за 40 минути. 20 минути от едната страна и 20 от другата. Но разбира се, всеки трябва да си знае фурната, от време на време ги проверявах дали са готови.
Приятен апетит и си подгответе студена биричка.
Направо ще се сбием, така огладнях! Руми, казвам ти, това нещо ако ми е на масата, не бих го разделила, колкото и егоистично да звучи:):):)
ОтговорИзтриванеНие не се сбихме, но помолихме третия ни сътрапезник да не е толкова егоистично настроен, защото и ние искаме да опитаме от крилцата :)
ИзтриванеДа, със студена биричка и предишната салатка много ще вървят! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мерси, наистина е вкусно мезе за бира...а колко са вкусни пръстите, като ги облизваш :)
Изтриване