Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 10 септември 2012 г.

Рататуй със сирене



Представям ви лесен за изпълнение рататуй със сирене и стандартните зеленчуци - 1 тиквичка, 2 домата, 1 патладжан, 2 червени чушки.
Нарязах на кръгчета патладжана, посолих ги леко и оставих за 15-20 минути да излезне горчивината. Измих патладжаните от солта, нарязах и другите зеленчуци на кръгчета. Всичко събрах в голяма съдинка, за да е удобно да се разбъркат всички зеленчуци. Към зеленчуците добавих половин връзка копър и магданоз, както и зехтин около 3 с.л. Сол не слагах, понеже отгоре наръсих обилно със сирене. Всичко разбърках и се подготвих за труд и отбрана :)
В дълбока тавичка започнах да подреждам зеленчуците на редове: един ред патладжани, един ред домати, един ред тиквички, един ред чушки и отново патладжани ...като внимавам кръгчетата да са добре намазани със соса - копър, магданоз и зехтин.
Със соса, който остана полях отгоре зеленчуците и сложих тавичката във фурната на 180 градуса за 40 минути. След 40 минути наръсих сирене отгоре и включих фурната на 250 градуса грил с вентилатор, за да се разтопи малко сиренето и да хване хубава коричка.
Получи се много вкусно и да ви кажа искрено и лично :) ястието е страхотно както горещо, така и студено. 
Бъдете щастливи и удовлетворени от всичко което правите мили мои :) 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар