Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 9 ноември 2010 г.

САЛАТА СЪС СЕЛЬОДКА














Мариноваме лук - режем го на полумесеци и сипваме отгоре 50 мл. оцет и 100 мл. вряла вода. Оставяме за 2 часа. Докато мариноваме лука чистим сельодката и филенцата ги нарязваме на пряко на парченца широки около 1 см. В дълбока чиния изсипвам зеления грах, сельодката, лука. Добавям 2 лъжици горчица, нека да не е лютата дижонска, а по-сладникава изберете. Също така добавяме 4 лъжици майонеза. разбъркваме всичко и оставяме за поне един час. Забелязала съм, че колкото повече стои, толкова по-готино мезе става. Приятно празнуване с това мезенце. Казах ли ви, че се консумира с подходящи питиета,нека всеки сам за себе си избере :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар