Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 9 ноември 2010 г.

КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ
























За 3-и литров буркан: 3 супени лъжици с връх захар, 2 супени лъжици сол, 1 супена лъжица оцетна есенция (продават я в руския магазин).
Ако ще правим в буркани от 1 литър тогава ще ни е необходимо: 1 супена лъжица с връх захар, 1 супена лъжица сол, 1 чаена лъжица оцетна есенция.
В подготвени буркани слагами подправки, който каквито иска,редим краставичките и между тях слагаме моркови за аромат,вкус и красотаJ. Докато правим тези неща слагаме в голяма тенджера да завира вода.След като заври водата наливаме я в бурканите с краставичките до горе,до ръба на буркана.Оставяме така за 20-30 минутки да се попарят краставичунките.След това слагаме пак тенджерата с вода на котлона и оставяме да заври.Отделно слагаме и капачките да се стерилизират.Докато завира водата,водата от бурканите се изхвърля и отгоре направо върху краставичките се слага солта,захарта и есенцията.Сипва се врялата вода в бурканите до ръба, добре е малко да прелее и се затваря.Завиваме бурканите с топли одеяла и оставяме така да изстинат -2 денонощия някъде.
Зимата краставичките са много вкусни-хрупат,а и са вкусни. Това е рецепта на милата ми майка, винаги ставаше вкусно при нея.
За пръв път ги правя сама!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар