Тези шишчета ги мисля отдавна. Направих ги с риба амур, домати чери, ленти от тиквичка, лук, чушка и кълнове.
Първо мариновах рибата - сусамово олио, лимонов сок, сол, черен пипер, сусам бял и черен. Нарязах рибата на парчета и ги сложих в маринатата. Към тях сложих и доматите чери. Лентичките тиквичка осолих, за да омекнат малко и завих в тях по едно парченце от рибата. Нанизах на дървено шишче. Сложих върху фолио, отстрани сложих кълнове от ряпа и зеле. Полях с малко от маринатата. Пакетирах шишчетата като бонбонки във фолиото и ги сложих на 200 градуса за 30 минути във фурната.
Преди сервиране украсих с малко мащерка и няколко капки сусамено олио.
Приятен апетит и нека фантазиите ни никога не свършват и винаги измисляме нови и нови идеи за да зарадваме любимите си хора!!!
Преди сервиране украсих с малко мащерка и няколко капки сусамено олио.
Приятен апетит и нека фантазиите ни никога не свършват и винаги измисляме нови и нови идеи за да зарадваме любимите си хора!!!
ммм,много идейно,свежо и пъстро предложение,Руми!
ОтговорИзтриванеЧестита пролет и нека ти донесе много ведро настроение и усмивки!
Благодаря ти много мила Елексир. Само чакам да свършат постите за да повторя тези шишчета, защото според моя дегустатор били много вкусни и необикновено леки, точно като за вечеря :)
ИзтриванеЧестита пролет и на теб и нека тя да е много вдъхновяваща за всичките ни кулинарни приятелки!!