Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 5 март 2012 г.

Печени зеленчуци

По време на пости е много сложно да издържиш без обичаните от нас продукти- сирене, кашкавали, риба, месо и яйца. Затова искам да дам един съвет-гответе красиво :), тогава ще е вкусно и няма да се усеща липсата на тези продукти. Особено когато ти постиш, а хората за които готвиш не постят, тогава е цяло геройство. Поне според мен е така.
Искам да предложа едни много вкусни зеленчуци, бях възхитена от вкуса им и вида не на последно място.
Както видяхте правих пак сьомга със зеленчуци в пароварка, та покрай подготовките си подготвих и за мен зеленчуци, но в последния момент реших, че моите зеленчуци ще са на фурна, за да са по-различни.
Отделих розичките от броколи, нарязах на полумесеци морков, тиквички, лук, червена чушка. Запържих всички зеленчуци първо на котлона за да хванат коричка, после добавих домати чери, като предварително им направих кръстче отгоре, за да останат красиви и целички. Овкусих със сол и мащерка, отгоре сложих няколко клонки мащерка и сложих тигана във фурната на 200 градуса, докато зеленчуците се запекат.
Само ако знаете колко вкусно стана....ммммммммм върховно, лука и морковите се карамелизираха и всички зеленчуци бяха с един прекрасен гланц и сладникава вкус. 
Гответе, бъдете щастливи, усмихнати и помнете- Човека е това, което яде!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар