Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 8 октомври 2012 г.

Сьомга със зеленчуци на фурна





Купувах сьомгата с мисълта за поредната вкусна вечеря със сьомга в медено-соев сос, това е любимата рецепта на любимия ми Дегустатор. Но докато правих салатата с червено зеле ми останаха моркови и тиквички. Веднага реших да ги използвам за нещо като гарнитура към сьомгата. 
С белачката направих лентички от моркови и тиквички, малките главички лук (арпаджик) обелих и нарязах на 4, 5-6 скилидки чесън нарязах на филийки. Добавих прясно счукани розова хималайска сол и черен пипер, зехтин, оцет балсамико, семена сусам и нигела. Разбърках всичко и оставих за 1 час да се маринова на студено. 
Включих фурната на 200 градуса. Върху парче фолио сложих половината зеленчуци, върху тях рибата и останалата половина зеленчуци. Затворих фолиото и сложих тавичката във фурната. След 15 минути отворих фолиото и оставих за 15 минути, да могат зеленчуците да се допекат и да се карамелизират малко. 
Сервирах със салата от червено цвекло и салата от червено зеле -  http://rumicka.blogspot.com/2012/10/blog-post_8.html?spref=fb 
Приятен апетит мили мои и бъдете щастливи, защото аз съм!!!

1 коментар: