Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 27 декември 2011 г.

СЬОМГА С ДОМАТИ В ПАРОВАРКА

Тези дни ме посети кулинарната муза и три дни - готвих :), имах нужда да си почина, а нали знаете как почивам-готвейки и измисляйки разни неща в кухнята. Сигурна съм, че всички кулинарни блогърки сме така. Нали са празници :) - печката и фурната са ни като диван и телевизор все сме пред тях, но всеки луд с номера си.
Ето че и тази рибка така се получи - измислена от неща които имах в хладилника, красива и вкусна стана страхотна. Комплимента беше - Руми, не мога вече, но ще си доям, ужасно вкусна е тази риба! Е хайде да ви напиша как я направих.
Купих сьомга филе без кожа. Измих я и я нарязах на средно големи кубчета. В съдинката от пароварката сложих подложка от листа бейби спанак. Подредих парчетата сьомга, а между тях сложих чери доматчета, които срязах на кръст горе за да се овкусят от подправките ( разбира се може и парчета обикновени домати, просто аз имах чери), върху рибата и доматите поръсих с ситно нарязах червен лук и най-накрая поръсих с подправка за риба. Сложих съдинката в пароварката за 30 минути и готово!
Много вкусно и красиво, идеално за диети и здравословно хранене.Разбира се това може да бъде идеално ястие за неочаквани скъпи гости :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар