Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 5 декември 2011 г.

ПЪЛНЕНА ТИКВА С ПЛОДОВЕ

 Обожавам есента само заради тиквата и дюлите. Иначе като се сетя че след нея идва зима, започвам да се чудя, дали наистина обичам тиква и дюли :) Някой път ще ви предложа печени дюли и тиква, но сега моето предложение ще е - Пълнена тиква със сушени плодове и ядки.
Тиква цигулка, 5 сини сливи, 5 кайсии, 5 смокини, една шепа стафиди, една голяма шепа нарязана тиква, 1 мандарин, 100 гр. ядки - орехови, няколко клонки прясна мента и сок от 3 мандарина.
От тиквата цигулка изрязах долната част. Почистих я от семената и я оставих настрани да е готова когато ми потрябва. Взех сушени плодове- сини сливи, смокини, кайсии, нарязах ги на ситно, добавих стафиди, пресни парченца тиква около една голяма шепа и също толкова парченца дюля, мандарини, орехови ядки, прясна мента и сипах сока от мандарините.
 Напълних тиквата с плънката, сипах и сока. Така подготвената тиква покрих с парче фолио, но да са покрити и страните на тиквата.В тавичка за печене сложих парче хартия за печене и отгоре сложих тиквата. Направих това, за да не залепне дъното на тиквата и да не се развали цялата тиквена изненада.
 Сложих  във фурната на 150 градуса за 6 часа. Правих я заедно с Боба в гърне. Иначе мисля, че за 2 часа на 200 градуса ще е готова.
Може да се сервира със бита сметана или сладолед. Става много вкусно и празнично.

Няма коментари:

Публикуване на коментар