Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

неделя, 2 октомври 2011 г.

ПЪЛНЕНА ПЪСТЪРВА ВЪВ ФОЛИО

 
Когато имаме време, с моите приятелки се опитваме да се виждаме на по джин тоник или парти с различна тематика.Този път темата беше- Средиземноморски шедьоври.
Решихме и го направихме.Аз трябваше да приготвя салата "Рыба в шубе" и пълнена пъстърва във фолио...и ето какво се получи от рибата.
Взех 5 големи пъстърви и ги обезкостих, полях ги отвътре с лимонов сок и ги оставих за 20 минутки да се мариноват.
Нарязах на кубчета 1 тиквичка, 1 лук,1 син домат,1 морков,1 чушка,1 домат и 1 картоф.Задуших зеленчуците в малко олио, накрая добавих сол и сух босилек.
Върху парче фолио сложих пъстървата, напълних и я затворих.Същото направих и с другите пъстърви. Завих пъстървите една по една във фолиото.Сложих ги върху тава за печене, сипах една чаша студена вода и сложих във фурната за 40 минути на 200 градуса без вентилатор.
Готовата пъстърва сервирам направо във фолиото,което отварям отгоре,за да се вижда красотата.
Вкусно и полезно, а и да ви кажа честно лесно е за правене.Преди не обезкостявах рибата и правих тази риба за нула време :) а сега положението изисква :)
Вижте и другото ми предложение за пълнена пъстърва - ПЪЛНЕНА ПЪСТЪРВА В ЛОЗОВИ ЛИСТА, ще го откриете с етикет "Рибни чудеса" . Според мен това е по-празничен вариант, а и по-интересен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар