Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

неделя, 14 август 2011 г.

БАГЕТКА С МАНАТАРКИ


‎3 яйца, 100 мл. мляко и 200 мл. вода, 1 с.л. с връх захар,50 мл. зехтин,800 гр. брашно, 2 пакетчета мая - (22 гр.), щипка сол и куркума - около 1 к.л.
В съдинка сипваме топли млякото и водата, към тях добавяме захарта, 3 с.л. брашно и маята - разбъркваме и слагаме на топло да увеличи обема си двойно. След около 30 минути започваме да месим.В дълбоко легенче сипваме около 50мл. зехтин - използвам гръцки, студено пресован - има божествен аромат и консистенция. Към него добавям 3 яйца.
Разбъркваме зехтина и яйцата и добавяме към сместа с маята.Постепенно добавяме солта, куркумата и останалото брашно.Месим добре и си топим ръцете в зехтин.Когато тестото стане меко и послушно, го оставяме да си почине за 1,30 часа.Ах,като видите какво е хубаво тестото - красиво, жълто, ароматно с огромна шапка ще ви е по-интересно да ги правите.Правим багетката по следния начин. Към тестото добавям сухи манатарки и омесвам. Тестото го разточвам на тънка кора. След това правя багетка. Поставям върху хартия за печене, намазвам с прясно мляко и слагам тавата във фурната на 180 градуса за 25 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар