Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 27 юни 2011 г.

ПИРОЖКИ И ПАМПУШКИ СЪС ЗЕЛЕ

 
 
 
 
 
 
1 пакетче мая, 120 мл. топло мляко, 1 с.л. захар и 100 гр. брашно.
Всичко това разбъркваме и оставяме да втаса за около 30-40 минути.
4 яйца, 120 гр. краве масло, 1 щипка сол, 800 гр. брашно.
Като втаса, разбиваме с телта 3,5 яйца ( белтъка на 4-тото яйце оставяме за мазане ), добавяме разтопеното краве масло, солта, втасалото тесто-разбъркваме,Добавяме брашно и месим докато стане хубаво меко тесто, което няма да лепи по ръцете. Оставяме тестото да втаса така за около 1 час.
Като втаса го разделих на 2 части, защото едната част я направих по свой си начин по-късно ще разберете :)
И така, половината от тестото го разделих на 8 части и като разточих кръгчета на едната половинка сложих от задушеното зеле. Защипах крайчетата, намазах с яйце и поръсих със сух копър.Сложих във фурната на 180 грасуда за 20 минути.Извадих и сложих върху решетка,за да изстинат.


Другата половинка сега слушайте какво ми дойде на акъла да направя- Омесих тестото отново, но добавих от задушеното зеле, направо в тестото.Омесих заедно всичко, но се наложи да добавям още брашно. Подсипвах толкова брашно, колкото беше необходимо за да не лепи тестото по ръцете. Тестото го оставих за 30 минути да втаса и като втаса, направих топчици - пампушки. Също както и пирожките ги намазах с яйце и без копър този път ги сложих във фурната на същата температура и за същото време. Станаха прекрасни, топяха се в устата и вкуса им беше уникален. Дори не знам кое повече им хареса на моите приятели пирожките или пампушките :)

Рецепта за задушеното зеле ще дам с отделно съобщение :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар