Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 27 февруари 2012 г.

Маринована сьомга

Реших да правя суши и суши-торта. Исках хубави цели парченца сьомга за тортата, а и домашната е по-вкусна. Сега ще ви напиша как се прави тази прекрасна сьомга.
Парчето сьомга се избира много внимателно, трябва да е по-дебела, за да е по-сочна после, моето е около 1000 кг. 
Смесих 3 с.л. сол с 2 с.л. захар, овалях рибата в сместа хубаво от всички страни. Сложих рибата в кутия с капак и я сложих в хладилника за 1 денонощие. На 12 часа обръщах рибата на другата страна, за да може да се маринова хубаво, появи се марината, сок от рибата. Правих рибата вечер, не е проблем да обърнете рибата сутринта, преди работа и след работа да довършите рецептата. След като се прибрах след работа измих рибата, подсуших я хубаво с хавлия да е суха. Нека това, че рибата ще е твърдичка след като я измиете не ви плаши, после ще е сочна и нежна. Върху найлоново фолио сипах сух копър, сложих рибата, отгоре и отстрани също наръсих копър.Пакетирах рибата и я прибрах в хладилника. След 1 денонощие сьомгата беше готова. 
Филийка черен хляб намазах с краве масло, сложих кълнове от ряпа и лук, филийки авокадо, филийки сьомга и отгоре украсих с див лук. А реакцията на Главния Дегустатор беше уникална, със затворени очи и усмивка на лицето можа да каже само - Мммммммммм Румика, това е прекрасно, благодаря ти много :) 
Вече имам идея за следващия път, така че ще се видим скоро на някоя витрина за охладена риба :)

1 коментар: