Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 23 януари 2012 г.

Зелена салата с цвекло и козе сирене

 
И понеже сме на вълна - вкусно, полезно и диетично представям ви поредната салата за тези цели. Е.....сигурно не всичко което публикувам е много диетично, но поне се опитвам да мисля че е така :))))))) разбира се, че се иска и спортуване, но това е друга тема - яко съм го ударила  на зумба и пилатес, пък ще видим какво ще стане, може и да подам заявка за олимпийските игри :))
А сега да напиша нещо и за салатата, че пак се отнесох в посока сладкодумие :)))
За тази салата използвах печено цвекло - целите, измити и необелени главички цвекло се завиват във фолио- 3 слоя, за да не се скъса фолиото и да не изтече сока. След това ги слагаме в тавичка и я изпращаме във фурната на 200 градуса за 2 часа. Оставяме цвеклото да изстине във фолиото и след това го белим. Струва ми се, че вкуса на цвеклото е по-различен от вареното цвекло, но и с варено също става да се направи салатата.
Накъсах салата Айсберг, Кооп салата, добавих листенца рукола и бейби спанак, половинки от чери домати, филийки цвекло. Отгоре полях с дресинг - 2 ч.л. горчица, 4 с.л. зехтин, 1 с.л. мед, сок от 1 лимон, щипка сол. Разбърках салатата, преди сервиране добавих няколко парченца меко козе сирене - намира се в големите вериги на щанда за сирена и кашкавали, поръсих с изпържени кедрови ядки - моите ги сложих да се изпържат в тигана, залапах телефона за малко и леко ги забравих :) затова са в такъв вид - с лек "юлски тен" :))), но това не попречи на вкуса на салатата.
След тази вечеря всичките ми кулинарни и естетични желания бяха изпълнени - ВКУСНО, КРАСИВО, ПОЛЕЗНО!!!
Приятен апетит и нека си направим живота вкусен и прекрасен!!!
Мила Moni благодаря ти много за наградата. За мен е чест и удоволствие!!!


3 коментара:

  1. Руми, много се радвам на всяка твоя рецепта, защото освен, че е много вкусна, самата публикация носи невероятен позитивен заряд! А салатата е голяма красавица и толкова колоритна! Прегръщам те, Миличка и ти пожелавам една прекрасна седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти много Candy за винаги хубавите думи и зареждащите коментари, опитвам се да е веселко покрай мен, че нали знаеш - който каквото си направи, друг не може :) ...

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна е, Руми! Обичам много салати, а тази е полузна, диетична и много много вкусна!
    При мен в блогчето имам награда, която искам да споделя с теб. Очаквам те!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване