Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 30 април 2012 г.

Амур с домати на фурна


Рецептата е от серията-Нещо вкусно, нещо полезно и нещо бързо!!! След поредната тренировка изморена и гладна попаднах на рибния щанд в магазина. Харесах си едно парче амур, взех една кутийка чери домати, подправка за риба на "KOTANY" и се отнесох към вкъщи. Вкъщи измих рибата, подправих я с подправката, зехтин и малко куркума за цвят. Сложих рибата в плик за печене, наредих отгоре доматите чери, които овкусих със зехтин. Затворих плика и го сложих във фурната на 200 градуса за 20 минути. Докато рибата се пече си направих любимата салата с марули и салата айсберг + зехтин, оцет балсамико и тиквени ядки. 
Сервирах рибата и салатата и получих невероятно удоволствие от вкус и аромат. Рибата се получи нежна и сочна, а доматите бяха много меки и вкусни от подправките и соковете от рибата. Въобще се получи фиеста от вкус, цвят и аромат.
Приятен апетит и нека се опитаме да живеем по-здравословно и вкусно!!! Заслужава си :) 

2 коментара:

  1. Преглъщам, макар и преди малко да обядвах солидно. Разкошна рецепта, по мой вкус и много сочен резултат. Едно въпросче, откъде мога да намеря амур, такава риба не съм яла и има ли тя дребни костици?
    С пожелание за хубава празничен следобед :)

    ОтговорИзтриване
  2. Резултата наистина е -сочна и нежна рибка :) Обикновено купуваме амур на рибния щанд в Карфур, в МОЛа на Цариградско. Купувам филе Амур с кожа когато е за печене, защото долната част остава сочна и не е запечена. Кожата много лесно се отделя. Опитай задължително. Що се касае за костите - има кости, в по-дебелата част на рибата, но са големи, едри и лесно се намират. Сега се сетих, че когато за пръв път готвих амур, тогава постих и не можах да опитам рибата, но Главния ми дегустатор след като хапна рибката помоли като публикувам рецептата да предупредя за кости в рецептата :))))

    ОтговорИзтриване