Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 17 април 2012 г.

Сърники с извара

Хайде да предложа рецептата за това вкусно и полезно десертче. Колко е калорично ще премълча :) Важното е, че Главния Дегустатор одобри рецептата като - ежеседмична в нашето менюто. Сега поне един десерт ще мога да правя, че каквото и сладко да правя все ми се кара че е на диета и само ме гледа с насълзен поглед - Защо го направи като знаеш как обичам сладко ?
Та както винаги се забравих и ви казах всичките ни неволи диетични :), хайде сега да напиша рецептата.

600 гр. извара (взимам по-суха, която е безсолна и е на парченца-трохички, ако ли нямам оставям изварата за 3-4 часа в тензух да се изцежда)
2 с.л. с връхче брашно
100 гр. захар или захарна пудра ( количеството е според вкуса, аз понеже после сервирам с мед или сладко та слагам по-малко)
1 голямо прясно яйце ( 2 по-малки)
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол

Всичко изсипвам в дълбок съд и добре разбърквам, като гледам сместа да е приятно-гладка и лесно да се оформят кюфтета, ако е рядко добавете брашно, но не много. Сипвам малко брашно за овалване в чиния. Като оформя кюфте го овалвам в брашно и го слагам в нагорещен тиган да се пържат на среден огън. Пържа сърниките докато станат златисно-кафяви и обръщам.
След като се изпържат ги вадя и ги слагам върху хартия за да попие излишната мазнина.
Сервирам с мед, сладко, заквасена сметана или както става най-често с кисело мляко и сладко от боровинки. Вкусно, оригинално и ако намалим захарта можем да запишем рецептата към -Вкусно и полезно !
Приятен апетит и сладък живот в кухнята мили мои :)
P.S. Тези десертчета са подходящи за закуски, а децата ги обожават....е поне всички рускоговорящи :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар