Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

събота, 14 април 2012 г.

Сьомга с вкусна коричка

Днес искам да ви предложа сьомга с импровизиран крем "Дегустатор". Ще се зачудите защо крем "Дегустатор"? Ами защото за рождения си ден направих подобен крем с кориандър, стафиди, кедрови ядки, зехтин, сок от лимон и малко сол, който сервирах върху кръгчета от сварено цвекло. Беше толкова вкусно, че Главния Дегустатор каза -Такова нещо мога да ям всеки ден направо с лъжица :) Оттогава започнах да експериментирам с този крем и да го използвам не само като предястие, а и като добавки към основните ястия.
За крем "Дегустатор"
1 връзка магданоз
1 връзка копър
3 стръка зелен лук
2 шепи печени и белени орехи или белени бадеми, лешници, кашу
3 с.л. стафиди
3-4 с.л. зехтин
1 лимон - сок
шипка сол на вкус
Копъра, магданоза и лука измивам и нарязвам на ситно. Слагам всички съставки в блендера и ги пюрирам докато всичко не стане на гладка и еднообразна смес с прекрасен зелен цвят.
Кремчето е готово, може да се сервира върху зеленчуци - домати, краставици, чушки, марули или да се намаже с него пилешко месо или риба и да се сложи да се изпече във фурната.

Сега за сьомгата ми бяха необходими парче хартия за печене, крем и клечки за зъби,за да хвана хартията за печене.Включих фурната на 200 градуса.
Измих и подсуших парче филе от сьомга. Намазах го хубаво със сол и черен пипер. Сложих сьомгата върху хартия за печене и отгоре намазах с крем. Пакетирах сьомгата и сложих рибата за 20 минути във фурната. След като сьомгата се изпече я извадих и оставих за 10 минутки да си почине. Сервирах със зелена салата и още нещо - усмивки :) Вкусно не е точната дума, уникално вкусно се получи. Всичко се допълва и нямаше начин да не я харесаме. 
Приятен апетит и вкусни експерименти :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар