Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

петък, 13 април 2012 г.

Суши-Торта със сьомга


Много вкусна идея за суши вечеря за специални случаи.
За тази прекрасна торта подготвих маринована сьомга  http://rumicka.blogspot.com/2012/02/blog-post_27.html един ден предварително. Едвам я опазих много е вкусна и за сандвичи е номер едно!!!
Сварих ориза за суши. Купувам специален ориз за суши, има го във всичките големи хранителни  вериги в София. 
Взех 2 чаши ориз за суши и хубаво го измих, докато водата не стана прозрачна. Оставих ориза за 10 минутки да се изцеди и леко да се подсуши. Прехвърлих ориза в тенджера, сипах 3 чаши студена вода и оставих ориза да заври. След като завря намалих котлона и оставих да се вари 10 минути. След 10 минути свалих тенджерата от котлона, сложих хавлия между тенджерата и капака и оставих ориза 10 минути да набъбне. Като минаха 10 минути сипах 3 с.л. оризов оцет и с дървена лъжица разбърках ориза. Ориза е готов, оставих го да изстине. 
Докато ориза изстива подготвих сьомгата и пълнежа за тортата:
Направих тънък омлет от едно яйце и го нарязах на тънки ивички, нарязах червени чушки, филийки авокадо, ивички прясна краставица.
В голяма чиния сипах студена вода и към нея 2-3 с.л. оризов оцет. Използвах я да си мокря ръцете за да не залепва ориза докато го взимам и правя тортата.
Взех пластмасова кутия и покрих дъното с прозрачно фолио за опаковане. Подредих парченцата сьомга на дъното и отстрани. Подредих един пласт ориз, върху него сложих чушки, после пак ориз, ивичките омлет, ориз, авокадо, ориз, краставици и най-отгоре ориз и кори Нори за да покрия тортата - това ще е долната страна на суши тортата.
Затворих с крайчетата прозрачно фолио и оставих за 2 часа в хладилника.
Украсих с кълнове и половинки чери домати. 
Сервирах тортата нарязана на филийки, липсват фотографии защото нямаше време :)
Задължително имаше соев сос и уасаби (васаби).
Приятен апетит и много положителни емоции вкъщи мили мои!!!
  
   Заслужава си да опитате тази прекрасна торта!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар