Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 19 март 2012 г.

Филе амур на фурна

Ето че намерих свободно време за да напиша рецептата за тази прекрасна рибка на фурна.
Досега подминавахме амура, но често го заглеждахме. След серия ястия със сьомга, най-накрая решихме да го опитаме този амур, че много го хвалят напоследък.
Купихме парче филе без кожа. Вкъщи отделих парче за шишчетата и другото, по дебелото парче го мариновах със подправка на Котани за риба, зехтин, лимонов сол, сол. Нарязах парчето на филийки и ги подредих върху парче фолио - кръгче лимон, варено червено цвекло, парче амур и така докрай. Отгоре сложих парченца орехи пекан. Остана едно дълго и леко безформено парче парченце, което с малко фантазия го направих на розичка, отгоре сложих лимон и няколко стафиди.Затворих фолиото и сложих да се пече във фурната на 200 градуса за 30 минути. Ароматите бяха великолепни, за малко да съгреша ама направих огромна зелена салата с домати, краставици, авокадо, репички, много ядки, както и традиционния вече кус кус и всичко беше наред.
С чаша бяло вино вечерята стана празнична !
Главния дегустатор беше във възторг, орехите му харесаха, че били с прекрасен вкус-като леко пушени, рибата била мека и нежна, цвеклото било с аромат на риба, лимона бил дал сока си на рибата, единствено помоли да напиша, че във филето на амура, за разлика от сьомгата има кости и да внимавате докато се наслаждавате на това прекрасно ястие.
Приятно готвене и нали помните - Гответе с любов, тогава всичко е вкусно !!!

3 коментара:

  1. Е, бива ли такива снимки,Руми! Ама то това вече е прекалено! Поне рецептичка пусни да си хапнем и ние:)! Страхотно изглежда тази рибка, а гледам какви ядки я придружават! Комплименти, отново!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Candy със закъснение давам рецептата, надявам се да я харесаш! Приятни почивни дни и прегръдки :)

      Изтриване
  2. Здрасти Руми,
    можеш ли да ми кажеш какво съдържа тази подправка Котани ?

    ОтговорИзтриване