Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

петък, 6 април 2012 г.

Сьомга с медено-соева марината

Искам да ви предложа рецепта за сьомга, която поне за малко накара Главния Дегустатор да се усмихне и да забрави че е болен ( а ние жените знаем как боледуват мъжете, нали така :) всеки път си мислиш че след този нещастен, насълзен и пълен със вселенска мъка поглед, охкане след всяко кихане и кашляне - край, този път няма да мога да го спася :), но минават няколко дни и нощи и живота пак се връща в своя кръговрат. Е нищо ново под слънцето, хайде да дам рецептата, че пак се отклоних от темата.
За целта взех филе сьомга с кожа. Направих марината - 2 с.л. мед, 4 с.л. соев сос, 2 с.л. зехтин, сок от 1 лимон, 1/3 ч.л. сол, 5 скилидки чесън. Разбърках всички съставки, добавих накълцания на ситно чесън. С тази марината полях филето и го сложих да се маринова за 30 минути от едната страна и за 30 минути от другата страна.
Включих фурната на 200 градуса. Направих лодки от фолио, сложих парчетата сьомга и полях отгоре с 3 с.л. от маринатата. Сложих тавата във фурната за 20 минути. Украсих скромно със зелен лук и клонки копър и магданоз, исках да украся по-специално, но нямах време, затова ще повторя рецептата още веднъж за да направя снимки. 
Към рибата имаше и гарнитура "Печени картофи сервирани в пергамент"


Няма коментари:

Публикуване на коментар