Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

петък, 13 април 2012 г.

Задушено пиле с босилек

Пригответе си повечко хляб :) желателно да е топъл и с хрупкава препечена коричка, защото тази рецепта е точно за тази цел. Нали знаете как се чупи парченце хляб с коричка, как се топи в чинийката, как се събират пръстите, захваща се от лука и доматите и всичко това се изпраща в широко отворената уста...знам че не е модерно и не е културно да се яде с ръце, но нека поне за миг забравим че всички сме "граждани" :), отпуснете се и се наслаждавайте на вкусните и прости неща в живота. Оставете вилиците и ножовете за други рецепти, тук и сега предлагам свобода :)
Сложих 4 бутчета да се сварят. Отпених ги и когато почти бяха готови ги извадих и прецедих бульона. Нарязах 4 огромни глави стар лук на полумесеци. В уок сипах олио и сложих лука да се пържи. Когато лука стана карамелен, сипах една консерва белени домати. Запържих и тях замалко, подредих бутчетата, добавих сол и сух босилек на вкус. Сипах малко от бульона, за да е сочно пилето и да има сос като сервирам. Разбърках всичко, сложих капак, намалих огъня и оставих да се готви. От време на време разбърквах за да не загори лука. 
Сервирах с топла питка, която направих докато чаках пилето и Дегустатора :)
Приятен апетит и много вкусни вечери ви пожелавам !!!

2 коментара:

  1. Така, така това като леко намигване ли е? Пак ще чакаме рецептата:) Руми, весело посрещане на Великден и прекрасно настроение в празничните дни! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  2. Candy, нямам време за рецепти сега, но във вторник ще е голямото писане :) Сега меся козунак и точно в момента съм го завила с големите и топли завивки да втасва. Дано да стане, че съм решила първо да пека козунаци, а ако не станат ще ходя по веригите за готови :(, което е краен вариант :)

    ОтговорИзтриване