1,5 кг. картофи, 150 гр. галета, 1 с.л. червен пипер, няколко зърна черен пипер и 4-5 с.л. олио.
Първо правя " трохимикса " - на едно място събирам и разбърквам сухите подправки заедно с галетата. Нарязвам картофите на едри парчета, сипвам …олиото, разбърквам и поръсвам обилно със сухите подправки с галетата. Добре разбърквам и слагам на 200 градуса във фурната за 30 минутки. Накрая увеличавам температурата на 250 за да стане и коричка. Сервирах в пликове от хартия за печене. Мисля, че може да се сервира заедно с много пресни зеленчуци, черни едри маслини бира и добре охладено бяло винце. Хайде да му покажем на лятото че можем да се справим с жегите :)
Първо правя " трохимикса " - на едно място събирам и разбърквам сухите подправки заедно с галетата. Нарязвам картофите на едри парчета, сипвам …олиото, разбърквам и поръсвам обилно със сухите подправки с галетата. Добре разбърквам и слагам на 200 градуса във фурната за 30 минутки. Накрая увеличавам температурата на 250 за да стане и коричка. Сервирах в пликове от хартия за печене. Мисля, че може да се сервира заедно с много пресни зеленчуци, черни едри маслини бира и добре охладено бяло винце. Хайде да му покажем на лятото че можем да се справим с жегите :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар