Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 9 ноември 2010 г.

СЛАДКИ "ОХЛЬОВЧЕТА"















400гр.краве масло,2 с.л. заквасена сметана,2 жълтъка,1/2 чаша мляко, 11гр.мая,200гр.захар,1 кг брашно.
Пакетчето мая се разбърква с 2 с.л.захар,1/2 чаша прясно мляко и 2 с.л. брашно.Покрива се съда и се слага някъде на топличко и да няма течение-в микровълновата е идеално,но без да се включва.Докато втаса и стане шуплесто.И така готови за работа:
Маслото го разбъркваме със захарта,добавяме сметаната и 2 жълтъка,добавяме втасаната смес и добавяме постепенно брашно.Прехвърляме тестото на плот поръсен с брашно и омесваме тестото,докато стане меко и добре омесено топче. Задължително подръсваме брашно, защото ще поеме доста брашно.Оставяме тестото в хладилника за 1 час.През това време подготвяме плънка за нашите "Охльовчета".Нарязваме ситно орехчета,добавяме гъсто сладко и разбъркваме.
Взимаме тестото от хладилника,разделяме на 4 части.Омесваме пак топчето и точим тънка кора около 3мм.Намазваме кората с плънката и завиваме на рулце.Трябва да е стегнато.След това рулцето го нарязваме на сигментчета около 1,5 см.
Постиламе тавата с пекарска хартия,нареждаме "Охльовчетата" и слагаме тавата във фурната за 20-30 мин на 200 градуса.Вадим от фурната и овалваме в пудра захар.
Готови сме !Опитайте,наистина си заслужава да изгубите 2 часа от почивния си ден,особенно когато има кой да оцени старанията ви!
Нали няма да забравите и чаша ароматно кафенце :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар