Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 9 ноември 2010 г.

ХУМУС















ХУМУС, това е разядка без която арабите и евреите рядко сядат на маса.
Рецептата :сваряваме нахута- накисваме го за една нощ в студена вода, като добавяме и 1 чаена лъжичка сода за да се свари по-бързо. На другия ден го варим в няколко води, като е готов взимаме към 300 грама сварен нахут( останалия го пакетираме в пликчета на порции и си имаме занапред, ако ни се дояде - хоооооп и ето- хумус), 100 грама тхина (сусамена паста, продават я по щандовете за диетични и диабетични храни в едни бурканчета) 3 с.л. зехтин, сок от един лимон, 2 скилидки чесън и към 50 гр. студена вода. Слагаме всичко в блендера и смиламе докато стане като кремче.Добавяме сол на вкус и изсипваме в чиния да е равно, отгоре посипваме с червен пипер и зехтин. Може да се яде с лаваш, зеленчуци - чушки, краставички, домати, репички, крекери...Късаш си едно парченце от лаваша, събираш го между пръсчетата загребваш от хумуса и право в устата...много е вкусно!!! Остава само да си направите и ароматен арабски чай с мента и кедрови ядки, за наргилето няма нужда да споменавам !!!Приятен апетит и успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар