Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

сряда, 13 юли 2011 г.

САЛАТА ВИНЕГРЕТ

 
 
 
 
3 средни "главички" цвекло, 4 големи картофа, 5 големи моркова, 1 голям червен лук, но може и обикновен бял стар лук, 8-10 средни кисели или мариновани краставички, 1 кутия консервиран грах, сол на вкус и около 50 мл. олио или зехтин - не се плашете че е в такова количество, зеленчуците попиват и салатата стои сочна, иначе ще е суха.
Сваряваме зеленчуците и след като ги охладим ги обелваме и нарязваме на ситно. Посоляваме и сипваме олио или зехтин. Разбъркваме добре салатата и я оставяме в хладилника за 1 час преди сервиране. Целта е да се смесят вкусовете на зеленчуците и разбира се всичко да предобие този наситен червен цвят. Сервира се с весела компания и добре охладени питиета !!!
Също така бих искала да добавя, че понякога същата салата я правя и по друг начин, по-точно на мястото на краставичките слагам кисело зеле, от салатата която правя всяка година за зимнина в едни огромни буркани с нар и ябълки и дюли.

2 коментара:

  1. Отговори
    1. Приятно готвене :) Салатата обича повечко олио или зехтин. Като я разбъркваш добавяй по малко и гледай всички зеленчуци да са обвити с олио.
      Много е вкусна и полезна тази салатка за приятни все още топли дни !!!
      Прегръдки и целувки мила Катенце!!!

      Изтриване