Взимам хубави чушки, измивам ги и ги подсушавам. В голяма тава постилам хартия за печене и намазвам я с олио.Слагам чушките и ги намазвам леко с олио.Слагам ги във фурната на 200 градуса и ги пека.Като видя че отгоре чушките са изпечени, обръщам ги и ги доопичам.След това ги слагам в тенджера и слагам капак за да изтинат и да се задушат, така по-лесно ще се белят.
Рецептата за доматения сос е елементарно лесна и невероятно вкусна.
Нарязвам на ситно стар лук някъде 4-5 глави и килограм домати.В дълбок тиган сипвам олио и започвам да задушавам лука и доматите.Задушавам докато соса се сгъсти. Накрая доба…вям сол, чубрица и щипка захар. Готово засервиране. Много вкусно става. При желание може дасе добави и чесън, но накрая, не е нужно да ври.Приятен апетит и прохладни вечери :) че навън е ад и мор!!!
Нарязвам на ситно стар лук някъде 4-5 глави и килограм домати.В дълбок тиган сипвам олио и започвам да задушавам лука и доматите.Задушавам докато соса се сгъсти. Накрая доба…вям сол, чубрица и щипка захар. Готово засервиране. Много вкусно става. При желание може дасе добави и чесън, но накрая, не е нужно да ври.Приятен апетит и прохладни вечери :) че навън е ад и мор!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар