Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 4 юли 2011 г.

МАРИНОВАНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ-ВЪРХОВНИ

1 тиквичка, 3 средни моркова, 2 глави лук, 1 червена и 1 зелена чушки, 1 глава лилаво зеле, сол, соев сос,зехтин, балсамов оцет, мед, вряща вода ( дано да е правилно :)
На рендето Бьорнер рендосваме - тиквичката, морковите.Лука го режем на полумесяц, чушките на полумесяц и зелето на ивички. Сипваме зехтина в дълбок тиган да се затопли и сипваме лука, след него морковите,тиквичките, чушките и зелето да се задушат малко, около 15 минути.Докато зеленчуците се задушават правим маринатата:в 2 литра вряла вода сипваме 100 гр. мед, 2 с.л. сол, 100 мл. соев сос, 50 мл. оцет балсамико. Разбъркваме и сипаме върху зеленчуците. Оставяме зеленчуците в тигана, само отгоре слагаме чиния и тежест за да може да се мариноват зеленчуците. Като истинат се слагат на студено. На другия ден може да се консумират, но според моите наблюдения с всеки изминал ден зеленчуците стават все по-вкусни!!!Опитайте и ще видите :)

Имам само една забележка - следващия път ще нарежа зеленчуците по-едро, за да могат да се боцкат по-лесно :) иначе без забелЕжки!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар