Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 25 юли 2011 г.

СЛАДКИ С ЛАВАНДУЛА

 
‎200гр. краве масло,
200гр. заквасена сметана,
150гр. захар,
1 пакетче бакпулвер,
4 с.л. ледена вода,
брашно - колкото поеме
Разбърквам сметаната и маслото, добавям захарта, водата, бакпулвера и брашното.
Омесвам хубаво, меко тесто. Едната половина отделям и я поръсвам с лавандула,но не много. Другата половина ще я ползвам за други сладки :) Когато омеся тестото слагам и двете топчици в отделни пликчета и ги оставям в хладилника за 2 часа.
След два часа вадя тестото и оформям като саламче, после с ножа режа филийки и ги оформям на кръгчета.Отгоре поръсвам с лавандула, леко притискам и слагам да пека на 200 градуса за 10 минутки.Важно е да не ги препечем, за да не станат твърди, а да са хрупкави и нежни.
Правих и охльовчета, разточих кора после много стегнато навих на руло, а след това нарязах на филийки и готово.
Знаете ли, вкуса на тези сладки никак не е от тези, на които сме свикнали - маслено-сметаново ванилен!!! Вкуса е много интересен, имам чувството че ако някой път отида във Франция и попадна в някое провинциално селце, там ще има точно такива сладки и ще ги сервират с едно много специално сладко, което ще ви предложа след няколко дни :) може би :)

 
Забравих да напиша, че към тестото слагам 1 ч.л. суха лавандула, а за поръсване около 5-6 цвята лавандула, не прекалявайте, важно е да се усеща лек аромат и вкус от лавандулата, иначе ще е много силен аромата и ще се изгуби вкуса на прованса :) Ще кажете - Ех тази Руми, само ни накара да си изхабим продуктите, а можехме да направим готинки сладки с бонбонки или орехи :) Приятно сладколавандулоправене мили мои !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар