200гр. краве масло,
200гр. заквасена сметана,
150гр. захар,
1 пакетче бакпулвер,
4 с.л. ледена вода,
брашно - колкото поеме
Разбърквам сметаната и маслото, добавям захарта, водата, бакпулвера и брашното.
Омесвам хубаво, меко тесто.Слагам тестото в пликче и го оставям в хладилника за 2 часа.
След два часа вадя тестото и оформям като саламче, после с ножа режа филийки и ги оформям на кръгчета. Поръсвам кръгчетата с различни захарни украси - пръчици, топчици, бонбонки - бонибон...Слагам да пека на 200 градуса за 10 минутки.Важно е да не ги препечем, за да не станат твърди, а да са хрупкави и нежни.
Накрая подреждам сладките в голямо плато, една част от сладките украсявам със сладкарски флумастер с разноцветна глазура и готово за сервиране.
200гр. заквасена сметана,
150гр. захар,
1 пакетче бакпулвер,
4 с.л. ледена вода,
брашно - колкото поеме
Разбърквам сметаната и маслото, добавям захарта, водата, бакпулвера и брашното.
Омесвам хубаво, меко тесто.Слагам тестото в пликче и го оставям в хладилника за 2 часа.
След два часа вадя тестото и оформям като саламче, после с ножа режа филийки и ги оформям на кръгчета. Поръсвам кръгчетата с различни захарни украси - пръчици, топчици, бонбонки - бонибон...Слагам да пека на 200 градуса за 10 минутки.Важно е да не ги препечем, за да не станат твърди, а да са хрупкави и нежни.
Накрая подреждам сладките в голямо плато, една част от сладките украсявам със сладкарски флумастер с разноцветна глазура и готово за сервиране.
Харесват ми идеите за сладките, стават много весели така.:-))
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!