500 гр. телешка кайма, 2 голям морков, 1 голям стар лук, 1 яйце, сол, черен пипер, кимион - на вкус.
Рендосваме на ситното ренде моркова, на едрото ренде лука. Прибавяме към телешката кайма зеленчуците, яйцето, подправките и добре месим.Ама… много добре с двете ръчички, дори може да я ударите в плота няколко пъти каймата :) за обем и пухкавост.След това каймата трябва да си почине поне 10-15 минутки.През това време в дълбок съд сипваме олио да се затопли.
Когато каймата е готова оформяме топчици и вътре "крием" едно доматче чери. Оформените кюфтенца овалваме в брашно и ги пържем , докато изплуват на повърхността :) Вадим ги и ги слагаме върху салфетка за да попие излишната мазнина.
През това време декорираме чинията и сервираме.Много са вкусни, наистина!!!
Рендосваме на ситното ренде моркова, на едрото ренде лука. Прибавяме към телешката кайма зеленчуците, яйцето, подправките и добре месим.Ама… много добре с двете ръчички, дори може да я ударите в плота няколко пъти каймата :) за обем и пухкавост.След това каймата трябва да си почине поне 10-15 минутки.През това време в дълбок съд сипваме олио да се затопли.
Когато каймата е готова оформяме топчици и вътре "крием" едно доматче чери. Оформените кюфтенца овалваме в брашно и ги пържем , докато изплуват на повърхността :) Вадим ги и ги слагаме върху салфетка за да попие излишната мазнина.
През това време декорираме чинията и сервираме.Много са вкусни, наистина!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар