Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

четвъртък, 29 септември 2011 г.

ПАСТЕТ ОТ ПИЛЕ И ЦЕЛИНА

 Рецептата е от серията - Задължително трябва да се направи :)
Бих искала да ви предложа нещо вкусно-полезно, но както винаги с малко предистория :).
От няколко дни подмятах в нас една глава целина и се чудех какво да я правя освен супа с пиле или борш. Към края на работния ден не знам как и защо се заговорихме с колегата ми Емо за подправки и вкусности и той по същия начин каза-Ами Румка, освен за супа и зимнина не се сещам за какво друго може да се използва целината? След разговора реших да се поразровя в нета за рецепта, толко ли никой не е готвил нещо вкусно. Намерих нещо интересно и като го споделих с Емо чух-ееееее няма да е вкусно!
Сега искам да кажа на всички - МНООООООООГО е ВКУСНО!
200 гр. пилешко филе, 1 глава целина, 1 голяма глава лук, 1 с.л. краве масло, копър, сол и черен пипер.
Сложих в пароварката нарязаното на кубчета пилешкото филе и целината за 40 минутки.
През това време сварих гъбите по следния начин - сложих измитите гъбки в тенджерка, сипах вода, малко олио, оцет, сол,дафинов лист и бахар на зърна. Като завря водата варих около 20 минути. Гъбите са готви. Смело можете да ги използвате за гарнитура или за други кулинарни изкушения.
Също така докато чакам пароварката задушавам ситно нарязания лук с маслото.Важно е лука да остане златист, да не прегаря.
И така....пароварката изключи, лука е задушен, гъбките готови смело напред - Месото и целината пасирам с пасатора, като добавям малко от бульона, който задължително ще се събере докато се вари месото. Към пасираната смес добавям лук, копър, сол и черен пипер на вкус.Разбървам, опитвам мммммм ... и умирам от кеф :)
Сега, шапките от гъбките ги пълня с пастета, отгоре слагам сирене пармезан или друг твърд кашкавал и изпращам това чудо във фурната за няколко минути, докато се разтопи и запече кашкавала отгоре. Сервирам и по свой вкус украсявам чинията с два вида босилек  парченца пармезан. Много ми хареса, наистина :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар