Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

петък, 23 септември 2011 г.

ТИКВА С МЕД И ОРЕХИ В ПАРОВАРКА


Ще дам и двата варианта - печена на фурна и в пароварка.
Първо лесния вариант- в пароварка. Парчетата тиква слагам в кутийката от пароварката и варя 50 минути. След това време тиквата е готова. Сервирам с мед и орехи. В моя случай украсих чинията с пчелен восък и пчелен прашец. Перфектна закуска - енергийна бомба с много благи усмивки от тази красота.
Втория варант - печена на фурна - парчетата тиква слагам в тавата с кората надолу (глупава забележка, но ми се е случвало една приятелка да се оплаква, че тиквата е изгоряла, оказва се - пекла е тиквата нагоре с кората :) та да продължа, наредих тиквата, сипах вода 2 чаши, покрих с алуминиево фолио и сложих тавата във фурната за 40 минутки на 200 градуса. След 40 минутки извадих тавата, махнах фолиото, излях водата. Поръсих тиквата отгоре със захар около 1 супена лъжица и върнах тиквата пак във фурната за около 5-10 минутки - зависи от това, колко бързо ще се карамелизира захарта отгоре.
Сервира се пак с мед, орехи, а може просто да се поръси със захар.
Вкусно и полезно!!!Хайде да посрещнем подобаващо есента :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар