250 гр. сварен бял боб, 250 гр. сварен нахут, 10 сухи домата, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, сок от един лимон, 3-4 с.л. зехтин от сухите домати, 1 връзка магданоз, 2 стръкчета пресен джоджен, течна сметана по желание и вкус, сол.
В тигана сипваме зехтина от доматите и задушаваме лука и чесъна докато станат златисти. В кухненския робот слагаме всички ингредиенти и смиламе на ситно. След това сервираме с таралли, препечени филийки, зеленчуци, чипс или просто така ядем колкото ни се иска.
Много е вкусно, особено за почитателите на вегетариански ястия. При мен малко се объркаха вкусовете, тъй като както помните към сушените домати добавих иглички розмарин (мноооооого) сбърках - губи се вкуса на сушените домати, поради по-силния аромат на розмарина. Ще ми е за урок!!! А иначе вкусно, ще повторя рецептата, но следващия път ще е с хубави доматки:)
В тигана сипваме зехтина от доматите и задушаваме лука и чесъна докато станат златисти. В кухненския робот слагаме всички ингредиенти и смиламе на ситно. След това сервираме с таралли, препечени филийки, зеленчуци, чипс или просто така ядем колкото ни се иска.
Много е вкусно, особено за почитателите на вегетариански ястия. При мен малко се объркаха вкусовете, тъй като както помните към сушените домати добавих иглички розмарин (мноооооого) сбърках - губи се вкуса на сушените домати, поради по-силния аромат на розмарина. Ще ми е за урок!!! А иначе вкусно, ще повторя рецептата, но следващия път ще е с хубави доматки:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар