Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 12 септември 2011 г.

Мусака с агнешка кайма

Цял ден подхвърлях едно парче агнешко, то не бяха - супа курбан, агнешко с ориз, агнешко с нахут, агнешко на яхнийка, пак курбан и така нататък. Накрая направих мусака :) тъй като видях в нас- картофи, моркови, лук...кисело мляко. След такива резултати, които постигнах с мусаката искрено мога да кажа- голЕма съм :) Задължително да си направите мусака тези дни...няма да съжалявате :)
А сега рецепта.
Агнешко месо-смляно около 500 гр., 4 големи картофа, 2 големи моркова, 1 голям лук, 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 3 с.л. брашно, сол, олио, подправки - чубрица.
Задушавам каймата, добавям лук, морковите и картофите. Посолявам и добавям чубрица. Разбърквам и пресипвам в тавичка. Доливам малко вода и слагам тавичката във фурната на 250 градуса.След 40 минути правя заливка: към киселото мляко добавям яйцата и брашното.Разбърквам добре и добавям чубрица.Вадя тавичката от фурната и поливам със заливката. Връщам във фурната за още 10 минути или докато заливката стане с един такъв прекрасен златисто-кафяв цвят. Готово, сервира се с кисело мляко, а от мен добавих няколко лъжици кьопоолу, което направих много лесно докато чаках мусаката.
Кьопоолу - 2 патладжана, 4 червени чушки, червен лук, магданоз, зехтин и сол. Изпекох зеленчуците и ги обелих. Накълцах всичко на ситно и след като добавих ситно нарязан лук, магданоз, сол и зехтин - разбърках. Стана много вкусно дори и без домат. Приятен апетит мили мои и нека седмицата ни да е пълна с вкусове и идеи за красота !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар