Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 14 юни 2011 г.

КАРТОФИ СЪС СУСАМ И НИГЕЛА

 
 
1 килограм,аааааа не - по-добре 2 килограма пресни картофки (може и от старите, но ще трябва да се обелят), та така - картофите се измиват мноого добре с четка и се нарязват на 4 части.Към картофките добавяме 100 грама майонеза, сол и прясно стрит черен пипер.Разбърквам добре за да се овкусят всичките картофки.Подреждам ги в тавата и ги поръсвам с черен и бял сусам.Като си помислих малко реших да добавя и семенца нигела-стана много ароматно и имаше един страхотен вкус след това.Но да се върна към рецептата- взех една глава чесън-разрязах го на половината и го сложих в тавата върху картофите.Сложих чудесийката във фурната и оставих на 200 градуса за 30 минутки.Леле какви аромати се носеха из апартамента припадах и стоях пред фурната като котка пред леген с плецукаща се рибка :))))) Сервирах с пресни зеленчуци на парченца нарязани, маслинки и червено домашно винце! Ядохме картофките с ръце и си облизвахме пръстите от сусама който се лепи по пръстите, та чак и по чашите с вино имаше сусам и майонеза....страхотно е да живеем вкусно!!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар