Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

петък, 10 юни 2011 г.

МЪФИН С КОКОС И КАПУЧИНО



‎300 гр. брашно, 3 яйца, 150 гр. захар 150 гр. краве масло, 200мл. гореща вода, 2 пакетчета бакпулвер, 3 с.л. капучино на прах, 4 с.л. кокосови стърготини, 3 с.л. какао на прах.
Като за начало правим капучино от 200 мл. гореща вода и добавяме кокосовите стърготини.Оставяме така за 15 минутки за да може кокоса да поеме аромата и влагата от капучиното. Включваме фурната на 180 градуса да загрява и започваме да майсторим.
Отделно смесваме сухите подправки – брашното, бакпулвера, какаото.В друга купа смесвам яйцата и захарта.Добавям маслото и накрая кокоса заедно с капучиното.Разбърквам енергично за да се смесят всички течни съставки.И ето дойде момента да съберем сухите и течните компоненти.Събираме ги и със силиконовата лопатка ( може и лъжица ) правим няколко обръщания на всичко.Сместта става една такава пухкава и нежна – красота...
Във формата за мъфини слагаме хартиените капсулки и ги пълним до половината.Слагаме ги във фурната и ги оставяме да се пекат за 25 минутки.Фурната не се отваря в никакъв случай, макар че едвам дочаках да ги извадя и да ги пипна.
Украсяваме с глазура: на водна баня разтопявам един шоколад, доливам 100 мл. мляко и бъркам докато стане гъсто.Накрая добавям 50 гр. краве масло и ето-ГОТОВО !!!Блестяща глазура!
Отгоре може да се украси с орехови ядки, кокосови стърготини, трохички бял шоколад, перлички, всичко, което ви падне мили мои стига да се яде :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар