Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

неделя, 30 октомври 2011 г.

КУС КУС С БРОКОЛИ И КАРФИОЛ


Не знам кога ще стигна до Мароко, но мароканския кус-кус е чест почетен гост на моята трапеза. Вкусно, полезно и разбира се бързо.
Задушавам броколи и карфиол в зехтин. След малко добавям кус-куса, задушавам и него за малко, посолявам и сипвам вряла вода. Намалявам котлона и готвя около 10 минутки. Накрая изключвам котлона и оставям за 20-30 минутки тенджерката затрупана с одеяло.
Преди да сервирам разбърках кус-куса за да стане по-рохкав (надявам се че съм употребила правилната дума :) Отгоре сипах малко зехтин и сипах нигела. Уникално лесно и вкусно!

3 коментара:

  1. Руми, страшно вкусно изглежда този кус-кус!:-)) Обичаме кус-кус и със сигурност ще се възползвам от прекрасното ти предложение!:-)))
    Пожелавам ти много усмихната седмица!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Задължително трябва да се направи този кус-кус.Много е вкусен. Правя го много често и в различни варианти.С месо, зеленчуци.искам да опитам и с риба със зеленчуци.И като направя задължително ще пиша какво се получи.Но мисля, че няма да е лошо като вкус :)

    ОтговорИзтриване
  3. Със сигурност и с риба ще е добре, изобщо каквото и да сготвиш, ще е вкусно:)
    Всъщност ти пиша, за да ти Благодаря още веднъж за гостуването и да ти подаря една прекрасна награда за приятелство! Ще се радвам ако я приемеш!:)
    В моя блог: http://mycandykitchen.blogspot.com/2011/10/friendship-awards.html
    Приятелски поздрави!

    ОтговорИзтриване