Когато имаме време, с моите приятелки се опитваме да се виждаме на по джин тоник или парти с различна тематика.Този път темата беше- Средиземноморски шедьоври.
Решихме и го направихме.Аз трябваше да приготвя салата "Рыба в шубе" и пълнена пъстърва във фолио...и ето какво се получи от рибата.
Взех 5 големи пъстърви и ги обезкостих, полях ги отвътре с лимонов сок и ги оставих за 20 минутки да се мариноват.
Нарязах на кубчета 1 тиквичка, 1 лук,1 син домат,1 морков,1 чушка,1 домат и 1 картоф.Задуших зеленчуците в малко олио, накрая добавих сол и сух босилек.
Решихме и го направихме.Аз трябваше да приготвя салата "Рыба в шубе" и пълнена пъстърва във фолио...и ето какво се получи от рибата.
Взех 5 големи пъстърви и ги обезкостих, полях ги отвътре с лимонов сок и ги оставих за 20 минутки да се мариноват.
Нарязах на кубчета 1 тиквичка, 1 лук,1 син домат,1 морков,1 чушка,1 домат и 1 картоф.Задуших зеленчуците в малко олио, накрая добавих сол и сух босилек.
Върху парче фолио сложих пъстървата, напълних и я затворих.Същото направих и с другите пъстърви. Завих пъстървите една по една във фолиото.Сложих ги върху тава за печене, сипах една чаша студена вода и сложих във фурната за 40 минути на 200 градуса без вентилатор.
Готовата пъстърва сервирам направо във фолиото,което отварям отгоре,за да се вижда красотата.
Готовата пъстърва сервирам направо във фолиото,което отварям отгоре,за да се вижда красотата.
Вкусно и полезно, а и да ви кажа честно лесно е за правене.Преди не обезкостявах рибата и правих тази риба за нула време :) а сега положението изисква :)
Вижте и другото ми предложение за пълнена пъстърва - ПЪЛНЕНА ПЪСТЪРВА В ЛОЗОВИ ЛИСТА, ще го откриете с етикет "Рибни чудеса" . Според мен това е по-празничен вариант, а и по-интересен.
Вижте и другото ми предложение за пълнена пъстърва - ПЪЛНЕНА ПЪСТЪРВА В ЛОЗОВИ ЛИСТА, ще го откриете с етикет "Рибни чудеса" . Според мен това е по-празничен вариант, а и по-интересен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар