Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

неделя, 6 ноември 2011 г.

ЛЕКАРСТВО ЗА ИМУНИТЕТ

 
 
 
Има ли на този свят нещо по лошо от лош имунитет? Мисля, че всеки ще се съгласи с мен, че няма! И понеже дойде сезона на грипове и настинки забърках енергийно-имунитетната бомба със сушени плодове, орехи, лимони и мед. За да не търсите рецептата пак ще я напиша тук.
Всички плодове да сушени!
200гр.сини сливи, 200гр. смокини, 200гр. стафиди, 200гр. кайсии, 200гр. орехи, 200гр. мед и 2 пресни лимона с кората.
Смлях всичко с месомелачката, добавих мед и добре разбърках, по-продължително за да могат да се смесят всички съставки. Едната част я сложих в буркан, а от другата част направих полезни и красиви бонбони. Особено тези бонбонки ще са интересни за децата, защото са прекрасни. Овалях бонбонките в няколко неща: 1. Смлени орехи; 2. Печени,осолени слънчогледови ядки; 3. Микс от сусам -бял и черен; 4. Крокан от кокос; 5. Натурални с украса от стафиди. И поднесени в тези цветни капсулки станаха страхотни. Пожелавам НИ ЗДРАВЕ и по-малко лекарства в нашите къщи :)

2 коментара:

  1. Чудесно предложение! Благодаря! Не само вкусно, но и полезно.

    ОтговорИзтриване
  2. По принцип това "лекарство" не само засилва имунитета, ами подобрява перисталтиката на стомаха, прочиства червата, зарежда с енергия. Взима се сутрин на гладно по една лъжица.

    ОтговорИзтриване