Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

събота, 15 октомври 2011 г.

РИБНО ФИЛЕ В ПАРОВАРКА

 
 
 
 
 
Напоследък рибата е доминираща в моето меню вкъщи.Може би защото досега не съм й отделяла нужното внимание, затова сега наваксвам с пълна пара и на пара :))))).
Първо подготвих съдинката от пароварката: сложих любимата си лодчица от фолио вътре и тогава запретнах ръкави за рибката :) Филе пангасиус посолих и поръсих със прясно смлян черен пипер, разрязах на ленти по-точно на две части по дължина. Една тиквичка нарязах с белачката на лентички. Върху кухненска дъска наредих лентичките от тиквичката ,отгоре сложих филето и пак ленти от тиквичка. Завих филето от единия край към другия на розичка. Боднах клечки за зъби за да не се разпадне "розичката". Сложих розичката върху лодчицата от фолио и сложих в пароварката за 40 минути.За по-красиво сложих малко чили сос в средата.
Сервирах като поръсих "розичката" със сусам, нигела и малко сумак по края на чинията.Копърче разбира се, приятелче е той на рибката :) Хайде мили мои, много е вкусно и красиво!!!

2 коментара:

  1. Не знам на какво да се възхитя първо, на теб, за вдъхновението или на шедьоврите ти! Прекрасна рецепта с прекрасен резултат! Чудесна си, както винаги!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти много, този път се постарах да направя нещо което отдавна си мисля,но нямах вдъхновение. Стана много вкусно и много празнично. Следващия път ще сложа малко повече зеленчуци и подложка от домати.Така си мисля че ще бъде по-красиво и по-удобно за сервиране.

    ОтговорИзтриване