Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 14 ноември 2011 г.

СУШИ

ПИР НА ВЕСЬ МИР!!!Маки-суши, н
Нигири-суши. Сервирах платото като украсих някои суши с кълнове, други с червен хайвер. Много красиво, вкусно, ярко, празнично и още куп суперлативи!!

Ето че и аз вече съм в списъка на гордите, успели сушисти!
Ще напиша всички необходими съставки за да се получат невероятно вкусни суши.
За ориза - Кори нори, оризов оцет, ориз за суши, вода.
Сосове:соев сос, васаби паста
Пълнеж за суши: пушена сьомга и пушена херинга- малко се страхувам да ползвам живи риби:), авокадо, краставица, тиквичка, кълнове каквито харесвате аз харесах от броколи, сварени морков и цвекло.
Украса: кълнове, сусам, червен хайвер.
Първото нещо което направих - сварих ориза - преди да го сложа да се вари мих ориза много време, промивах и изливах водата около 20 пъти-наистина. След това го оставих да се изцеди и малко да изсъхне. След това го сложих да се вари. Ориза беше 2 водни чаши, към него добавих 3 водни чаши вода. Сложих тенджерката на котлона, сложих капак и оставих да заври на силен котлон, като завря намалих котлона и засякох 10 минути. След 10 минути изключих, отдръпнах тенджерата от котлона и оставих ориза за 10 минути  да си почине малко.Сложих хавлия между тенджерата и капака. След 10 минутки сипах 3 супени лъжици оризов оцет и разбърках с ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА. Но не разбърквах все едно меся тесто или мачкам, а все едно разбърквам салата обръщам ориза от дъното към повърхността. Махнах капака и оставих да изстине.    
Подготвих сьомга пушена и нарязана на тънки "филийки", авокадо и краставица нарязани на ивички, сварени морков и цвекло, кълнове от броколи,мариновани в соев сос ивички от тиквичка, кори нори, васаби паста, сусам бял, чиния с вода и оцет - за да си мокря ръцете преди да взема ориз.За да не залепва ориза.
За да не са огромадни хапките ползвах половинки от корите нори. Или 2/3 от кората за по-големите. Килимчето го покрих с прозрачно фолио и запретнах ръкави :) Сложих кората, намокрих си ръцете и разпределих тънък слой от ориза върху малко повече от половината, за да мога да затворя добре сушито, Върху ориза сложих сьомга, краставица и авокато. С крайчето на килимчето започнах да завивам сушито, но да не става като охльовче - на рулце, а хубаво кубче с хубава форма. Завивайки натисках рулцето с килимчето и оформих правоъгълно суши.
Тук се опитвам да правя обърнато суши със сусам - ориза ще е отгоре като се завие сушито - сложила съм сьога, херинга и краставичка, отгоре ще е със сусам.
Най-красивата снимка според мен  :)
Овалвам сушито в печен сусам.Стана много вкусно, едвам успях да заделя малко готов материал за снимки :)
Вегетариански суши. Ориза го намазах с васаби. Подредих сварени моркови, авокадо, мариновани тиквички.
Имаше и нигири суши. Най-бързо се изядоха.
Сушито със сусама го украсих отгоре с кълнове. Много свежарско изглеждаше.Доволна съм и щастлива, а за това си струваше да се занимавам 3 часа и да тичам към лаптопа за да видя дали правя всичко така както трябва.
Ами това е моето изпълнение, надявам се да не ме съдите строго-както се казва-Я еще не волшебник, я только учусь:)



4 коментара:

  1. Ехеееееее, Руми знам, че в блоговете се ходи на гости с покана, обаче аз си взимам столчето и сядам тук, да знаеш:):):). Прекрасна вечеря в японски стил си приготвила! Аплодисменти! Тъкмо ми беше домъчняло за теб!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Привет мила Candy,цялата ми идея за японска вечеря е благодарение на теб-ти ме вдъхнови с твоите прекрасни снимки! А вчера имах страхотен ден,който завърши с "кулинарен оргазъм" :) казаха ми, че така съм била изглеждала докато гледах чинията и подскачах :)Това е първия ми опит в правенето на суши. Все още има какво да се желае, но поне се престраших и получих огромно удоволствие от процеса.

    ОтговорИзтриване
  3. Samo ako niakoi smeeeeee da ne priznae kulinarnite val6ebstva na Rumi ............Rumka ne se poznavame li4no,no dalbok poklon ot men,s tova me dovar6i............ixxixixi

    ОтговорИзтриване
  4. Мерси мнооооооого за коментара много ме разсмя, ами дай да се запознаем. Защото ако някой посмее да не хареса това което правя как ще ти се оплача:)))))

    ОтговорИзтриване