Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 8 ноември 2011 г.

Запеканка "Пъстро настроение"


Искам да споделя с вас мили мои една страхотна рецепта за пароварка - Запеканка с броколи, карфиол и моркови. Понеже от един месяц се опитвам да сваля малко килограми, трябват много, но засега и на малкото ще се радвам :) ходя на пилатес и се старая да се храня предимно с полезни и вкусни храни. За себе си установих, че свалям по-лесно когато се храня правилно и често. Тази запеканка е от тази серия - Вкусно и здравословно.Прибрах се снощи и падна едно мислене какво да готвя за днес, понеже си нося ядене в офиса,за да не ям разни сандвичи и баници, като почистих хладилника събрах продукти за цяла запеканка. Хайде да ви кажа какво намерих и какво правих :)
150 гр. броколи, 150 гр.карфиол, 50 гр. моркови, 1 яйце, 4 с.л. прясно мляко, 150 гр.сирене.
Карфиола и броколите ги начупих на съцветия, морковите на ситни кубчета.Сложих ги в пароварката за 15 минутки да се сварят. Когато пароварката се изключи полях отгоре със сместта - леко разбити яйца, натрошено сирене и мляко. Не използвах сол, опитвам се да я намаля драстично и при условие че готвя със сирене съвсем не се замислих. Отгоре поръсих с прясно смлян черен пипер и пак включих пароварката за 20 минути.След 20 минути оставих запеканката да си почине замалко, около 10 минутки преди да сервирам. Само опитах как е на вкус гореща - СТРАХОТНА !!! 
Рецептата допуска да се променят съставките и подправките :) 
Приятен апетит и хайде на пилатес :) с мен !

3 коментара:

  1. Ей, Руми, невероятно настроение ми създаде с тази пъстра запеканка:). Няма твоя рецепта, която да не ме накарала да се усмихна, Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Сладка CANDY това е целта ми, да дарявам усмивки и да покажа колко е хубаво да живеем вкусно и красиво :) Винаги когато готвя и сервирам си казвам-ЧОВЕК Е ТОВА, КОЕТО ЯДЕ! Благодаря ти за хубавия коментар, днес почерпих и един приятел в офиса, каза че е много вкусно и никога не е мислел, че броколито може да бъде вкусно :) Дали има нужда от още думи ?

    ОтговорИзтриване
  3. Руми, цветна, вкусна и питателна е тази запеканка! Не трябва да забравяме, че "хапваме" и с очите си, освен вкусно, трябва да е и красиво!:-!! Прекрасна рецепта!
    Когато имаш време, намини през блогчето ми, там те очаква една тройна изненада!
    Сърдечни поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване