Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

четвъртък, 17 март 2011 г.

ПАЛАЧИНКИ С КЕФИР



























Веднага ми се иска да отбележа, че палачинките стават много нежни, влажни и кадифени с малки дупчици :)
Ще са необходими 2 яйца, 1 1/2 чаша просято брашно, 1 чаша топъл кефир или кисело мляко, 0,5 чаша гореща вода, 2 ч.л.захар, щипка сол,1 пакетче суха мая (11 грама), 2 с.л.олио.
Към маята добавяме половин чаша брашно, захар, сол и чаша топъл кефир.Всичко разбъркваме, покриваме отгоре с кърпа и оставяме за 30-40 минутки на топло място да втаса, да увеличи обема си поне 2-3 пъти. Когато сместта втаса, отделно разбиваме с телта яйцата и внимателно ги добавяме , а след това и брашното.Става много гладко тесто.Сипваме водата на тънка струйка и непрекъснато бъркаме.
Когато сме готови и с това, оставяме тестото да си почине за 20 минутки, но пак така на топличко и да няма течение.
Когато сме готови с тестото, добавяме олиото, разбъркваме и започваме да пържем палачинките.Стават много хубавки палачинки, особено с извара и сметана :) Повярвайте на мен и на трите кила които качих хахаха по праздниците-Сирни Заговезни  :))))))
Пълнежа беше много вкусен - извара, сметана, захар и ванилия. Намазах палачинките с пълнежа, направих треъгълничета и пурички.Намазах формичката за печене с масло, сложих един ред от палачинките, намазах отгоре със сладка сметана и като сложих и по едно парченце масло изпратих всичко във фурната. Стана много вкусно.
Рецептата я знам от миличката м маминька тя така ги прави и винаги умирахме от кеф като ги извади и ги сервира.

1 коментар:

  1. Убедена съм, че са страхотни. След малко ще ги пробам

    ОтговорИзтриване